Keisinger ház

More
12 years 11 months ago #4402 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic Keisinger ház
-"Pont ez az. A fantasy igazából pont a mitológia modern nyelven, csak egy másik világ mitológiája, de ugyanaz, csak emészthet?vé téve. Ennek ellenére a lényeg nem változik, mert emberek vagyunk akik emberi módon gondolkodnak, éreznek, cselekszenek és így tudják elképzelni az isteneiket is. Innen jönnek a totemkultuszok, amikkel kapcsolatban Lovecraftnak volt igaza egy kicsit, mert azok az elvárásaink mögé bújt emberidegen dolgok. Ezért van az, hogy mondjuk két keresztény idolsámán, azaz pap sem egyforma, de ?k is különböznek egy rabbitól vagy egy imámtól, pedig mind ugyanazt a Teremt? nevezet? idolt tisztelik. Ha gondolod, kérdezd csak meg Azumitól, hogy akkor most minden Macska sámán egyforma. Vagy kérdezd meg, hogy milyen Macska. Szerintem el sem fogja tudni mondani, mert azt érezni kell. A mitológia ha akarod, ha nem, itt van körülöttünk és eddig is itt volt. Most annyiban van hatalmas mázlid, hogy már modern nyelven van és nem fikció. Ezért nem érdekes, mert a nem fikció az els?re nem emberi, de emberként fogod megélni. Nyugodtan kérdezd meg Azumit mondjuk arról, hogy milyen Macska követ?jének lenni."

-"Az operával meg annyi a baj, hogy amellett, hogy el kell mesélni egy történetet és el? kell adni, lehet?leg ezt úgy kell, hogy azt is megmutassuk, hogy mit tud az adott énekes. Néha pedig a bravúrok az érthet?ségrovására mennek, de pont ezért olyan történetekr?l szól, amit a díszlet alapján mindenki fölismert az adott korban, ha meg nem, akkor adtak mellé kis könyvecskét, hogy elolvashasd."

Csapat riadó!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #4406 by danka90
Replied by danka90 on topic Keisinger ház
- Igen, a mitológia annyival érdekesebb lett, hogy sok minden mostmár eleven bel?le. Valóban, ha a macskakultusz dolgaira lennék kíváncsi, Azumi tudna róla érdekes módon beszélni, bemutatókkal tarkítva a dolgot. De ez már nem is mitológia, ez már rég valóság. Err?l jut eszembe, Azumi ett?l a Macskától kapja az erejét, ? segít neki a mágikus dolgaiban, mivel sámán ugye? Ezekszerint a sámánoknak nem kell az a tiszta mágikus képesség, mint nektek, mágusoknak? Tehát ha elkezdenék mondjuk valamelyik totemállttal kapcsolatba lépni, én is lehetnék sámán egy id? után?

More
12 years 11 months ago #4407 by Nyarlathotep
-"Mikor is volt valóság? Krisztus el?tt 3113 augusztus 12-én süllyedt el Atlantisz, akkor ért véget egy ciklus, illetve akkor lépett az alvó fázisba, ami 2011 december 12-én ért véget. De mondjuk Egyiptom 6000 éves és voltak más birodalmak is a kezdet kezdetén, amik az el?z? kor maradványaiból keletkeztek. Azaz egy olyan dologról beszélünk, ami akkor amikor ezek keletkeztek, valóság volt. Az is maradt, csak amíg manaárnyékban voltunk, sokkal komolyabb er?feszítés kellet ahhoz, hogy elérjük azokat a dolgokat, amik egykor ott voltak a kezünk ügyében. Lásd az aztékok áldozatait, vagy mondjuk az indiánok öngyilkos rituáléit. De voltak dolgok, mert az árnyékos id?szakban is voltak "paranormális" események. Most viszont nyilvánvalóak, és megint itt van minden a kezünk ügyében. Talán ezért kedveltették meg velem ezt a témát. Rengeteget elárul az akkori mágiáról, ha tudod, hogy mit milyen folyamat milyen szimbólumokkal álcázott." magyarázza Erika csak néha szakítva meg a dolgot, amíg bekap egy falatot.

-"Persze, lehetséges volna, de azt is vedd figyelembe, hogy egy ilyen dolog azért nem kommunikál mindenkivel. A totem választja ki a képvisel?it és nem fordítva. Az el?bbi példára visszatérve a keresztény papok közül igen kevés az aki valójában idolsámán. A többi az, aki nem érdemelte ki."

-"Azt a német chipet meg tedd már be légy szíves, mert rohadt nehéz úgy magyaráznom, hogy a fele szakszót angolul alig tudom és körül kell írjam. Ez a baj akkor, amikor két különféle geek beszélget és mindkett? más nyelvi környezetb?l származik. Kívülr?l egyébként tuti nagyon aranyosan festhetünk, ahogy kézzel-lábbal próbálunk egymásnak magyarázni, de nekem még egy kicsit nehéz."

Csapat riadó!

More
12 years 11 months ago #4409 by danka90
- Hopsz, bocsi, azt hittem, hogy az ilyen helyen furca a német chip, mert olyan, mintha a hülye amcsi megpróbálna vele jópofizni. Egyébként mondhatod németül, az a funkció megvan, hogy lefordítja a beérkez? inputot, ez eddig is m?ködött, csak azt használom ritkán, amivel én tudok németül beszélni, mert ha már te megtanultál angolul kemény munkával, akkor nem akarok azzal ellenszenves lenni, hogy én meg csak becsúsztatok egy chipet és kész, máris perfekt német vagyok. Sokkal érdekesebb t?led megtanulni néhány szót saját kútf?b?l, amikor a tanult ismerethez egéb események is f?z?dnek, mondjuk hogy épp akkor magyaráztál el valami érdekeset, így jobb tanulni is. De rendben, ha szerinted nem néz ki hülyén, akkor használom a beszédátalakítást is.

Beteszem a chipet és a következ?ket perfekt német kiejtéssel mondom.

- Persze, gondoltam, hogy a sámánná válásnak is megvannak a feltételei. Gondolom engem kiválasztana valami geek idol, mondjuk a szuperh?sök véd?szentje, vagy hasonló. Az talán befogadna. - mondom olyan hangsúllyal, hogy egyértelm?en viccnek szánom.

-A mitológiára visszatérve érdekes kérdés. Bele se gondoltam, hogy a régi mitológia is megtörtént események alapján születhetett. Mármint persze, hogy megtörtént, de hogy kiszínezés nélkül, tényleg úgy történt meg. Persze, hajlamos vagyok azt gondolni, hogy nem csak most van mágia 2011 óta, hanem el?tte is volt az el?z? ciklusban. Persze, ez a te szempontodból, mármint mágus szempontból érdekesebb, mert ki tudod bel?le találni a régi módszereket, nekem viszont max csak érdekes sztori, sajnos a technológia és mérnöki tudomány fejl?dése nem volt akkoriban ennyire számottev?. Vagyis de, cask azok manapság már teljesen nyilvánvaló dolgok.

More
12 years 11 months ago #4411 by Nyarlathotep
-"Akkor furcsa, ha úgy használod, de te nem hiszem, hogy feszítve nagy arccal fogod játszani a perfekt németet. Nem is tudnád, mert a nyelvchipr?l hallatszik, hogy nyelvchip, na meg látszik, hogy nem érted, hogy mit olvastál, vagy mit mondasz. Attól meg nem leszel ellenszenves, csak amikor ilyen nehezebb téma van, akkor könnyebben magyarázok. Németül körbeírni is könnyebb a dolgokat. Legalább nem kell keresgélnem a szavakat. Olyankor mindig megakadok és raccsolok, vagy teljesen németül ejtem ki az angolt is. Oké, mondták már, hogy cukin raccsolok, de én meg tökre szégyellem, hogy ennyi év alatt nem tudok rendesen angolul beszélni. Ha tanulni akarsz, inkább majd foglalkozok veled, ha ráérsz majd."

-"Szuperh?sök? Akkora szerencséd nem lesz. Majd befogad az integrálás idolja, vagy mondjuk a Star Treké és akkor úgy fogsz kinézni, mint Mr. Spock, a sámán ugyanis hasonlít a totemére vagy az idoljára. Err?l szólnak a maszkok és a törzsi festések is, hogy az illet? még fizikailag is hasonlítson." tesz még egy lapáttal a poénodra.

-"Hogy ne lett volna. Az ötödik világ volt az, ami az ókortól 2011 december 12-ig tartott. A mostanit ezért hívják hatodik világnak és nem azért mert olyan nyomorultak lennénk, hogy az rosszabb, mint a harmadik világbeli országokban. Azért nem volt jelent?s, mert ott volt a mágia, de el?tte például Atlantisz is fölépült valahogy a harmadik világban, ami alacsony mágiaszint? volt. Gyakorlatilag váltakozik, hogy épp milyen er?forráshoz tudunk hozzáférni."

Csapat riadó!

More
12 years 11 months ago #4412 by danka90
- Te tudod, hogy ki az a Mr. Spock? Istenn???... - er?sen vigyorogva
- Persze, ezt tudtam. Csak úgy értem, hogy a ciklikusságról vagyok hajlamos megfeledkezni. De mindegy is, már értem, hogy hova akartál kilyukadni a mitológiai kérdéssel. Err?l jut eszembe. A mágiaszint szinuszos? Tehát most er?söd? fázisban van? Vagyis ezer év múlva az akkori mágusok már sokkal grandiózusabb dolgokat fognak tudni csinálni a növekv? mágiaszint miatt?
- Megjegyzem, tényleg cuki, ahogy raccsolsz. És az is cuki, ahogy piromkodsz miatta. Pedig annyi id? alatt, amennyi ideje itt vagy, senki nem tanult volna meg egy nyelvet anyanyelvi szinten. Így is túlszárnyaltál sokakat nyelvtanulásban, inkább büszke lehetsz magadra.

Time to create page: 0.214 seconds

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.